Utemöbler

De flesta spenderar en hel del pengar på utemöbler när de skaffar detta, så givetvis är man mån om att undvika felköp. Vi tänkte därför att det kunde vara trevligt och användbart med en lista på vanliga misstag som många gör när de köper utemöbler, för att du som kommer att behöva göra detta kan undvika att göra dem själv.

 

Dessa misstag, som är vanligt förekommande i samband med att man köper utemöbler bör du vara medveten om:

Att inte välja stolar och andra utemöbler som kan staplas på varandra

Detta kommer nämligen att göra dem lättare att förvara när de inte är i bruk, och många föredrar ju att ställa in utemöblerna under  t.ex. vintern för att skydda dem lite extra. Då är det bra om de kan ta upp så lite plats som möjligt där de förvaras. Därav är det alltid bra att välja utemöbler som kan staplas eller tas in för förvaring på andra smarta sätt när man ändå köper nytt.

 

Att inte ta reda på hur utemöblerna ska underhållas

Och istället bara titta på hur de ser ut. Detta kan då göra att man kommer hem med utemöbler som kräver mer underhåll än vad man hade tänkt. Alla som köper utemöbler är nämligen inte medvetna om detta men många utemöbler, framför allt de tillverkade av trä, kräver nämligen regelbundet underhåll av olika slag, så är man inte beredd att lägga ned tid på detta, bör man undvika trämöbler, för att bara nämna ett exempel. Läs på om olika material som utemöbler i regel tillverkas av, helt enkelt, för att förstå hur mycket underhåll du kan räkna med.

 

Att välja för lätta utemöbler

Framför allt när det blåser och stormar mycket, som det ju gör på vissa håll i landet, kan då möblerna blåsa runt och även gå sönder på grund av vädret. Vet man med sig att man bor på en plats där vädret brukar vara besvärligt är det därför att rekommendera att man väljer lite tyngre utemöbler istället.

 

Att välja fel färg

Många färger som utemöbler kan ha är nämligen problematiska, eftersom utemöblerna ju kommer att stå utomhus. T.ex. rött och grönt tenderar att blekas av solen snabbare än andra färger, och på vitt syns smuts och fläckar väldigt tydligt, vilket gör att det kan vara smart att välja bort dessa färger.

 

Att inte kolla upp hur utemöblerna kan rengöras

Ingen vill sitta på mögel eller fågelbajs och i värsta fall kan dina nya utemöbler få fläckar väldigt kort efter att du skaffat dem, så du vill ju så klart att allt sådant ska kunna rengöras enkelt och effektivt. Även att bekanta sig med hur de utemöbler och de material de är tillverkade av kan rengöras är därför att rekommendera.

 

Att vara snål

Många snålar nämligen för att spara pengar, men detta gör endast att man köper utemöbler av sämre kvalitet, vilket ofta gör att man inte kan ha kvar dem så länge, eftersom de inte kommer att hålla så länge som mer högkvalitativa utemöbler, och de kommer även att få olika skavanker lättare. Vi rekommenderar därför alla som ska köpa billiga utemöbler att inte snåla, fast detta kanske kan kännas lockande, utan att snarare köpa så bra kvalitet som man bara har råd med, för detta brukar faktiskt löna sig i det långa loppet.