Skrivbord

Att köpa ett nytt skrivbord kan verka som en lätt match, men ett skrivbord kan i stor utsträckning påverka både hur ett rum ser ut, hur väl man trivs på sin hemma-arbetsplats eller vid datorn, och kan, om man väljer det rätt, även fylla flera olika funktioner, så det finns verkligen anledning att lägga lite tid på att göra ett smart val, och tänka igenom vilket skrivbord som egentligen funkar bäst, även i det långa loppet. Men hur gör man egentligen det? Här kommer några förslag:

Gör en lista med de saker du behöver ha ditt skrivbord till

Vad vill du t.ex. kunna ställa på bordet? Bör det rymma en telefon? En fax? En dator? En skrivare? Ju fler saker du vill kunna ställa på bordet, desto större bordsyta behöver bordet förstås ha, så detta är viktigt att känna till. Den som främst vill sitta vid datorn vid sitt billiga skrivbord, vill kanske även se till så att skrivbordet är ergonomiskt anpassat för detta, medan en grafiker kanske vill kunna vilja vinkla bordet, och så vidare.

 

Välj ut en plats för skrivbordet

Detta för att skrivbordet ska kunna passa så väl in på denna plats som möjligt, och maximera denna yta. Alla skrivbord passar nämligen inte på alla platser, och den plats du väljer ut kan påverka både hur stort skrivbordet får lov att vara, vilken färg den ska ha, och så vidare, så det är viktigt att göra detta innan man köper skrivbordet, istället för att köpa ett skrivbord först och sedan hoppas på att man hittar en passande plats.

Köp rätt stil

En stil som passar in där hemma, och som tilltalar dig och komplimenterar platsen där du ställer skrivbordet så bra som möjligt. Fundera på om du gillar traditionella möbler, och de skulle kunna passa in väl där hemma, eller om kanske något mer modernt och nutida skulle vara ett bättre val. Vilket material skulle kunna passa in bäst? Vilken färg skulle göra sig bäst i det rum det gäller?

 

Planera hur mycket förvaring du behöver

Och om du i så fall kan få detta i skrivbordet, eller om du måste komplettera ditt nya skrivbord med andra förvaringsmöbler. Detta gör det lättare för dig att veta om du ska eftersträva att ha förvaring i ditt nya skrivbord eller inte, och om du inte vill det, hur mycket plats du får över för skrivbordet efter att du ställt in andra förvaringslösningar, som t.ex. andra möbler, på den plats där du vill ställa skrivbordet.