Sängbord

Många som har mindre utrymmen där hemma, som t.ex. ett mindre sovrum, väljer bort möbler som de anser vara lite onödiga, vilket är förståeligt. En möbel som vi dock inte tycker att du bör välja bort, även om du har ett mindre sovrum, är sängbordet. Ett sängbord är nämligen något som verkligen behövs i ett litet sovrum, av två anledningar:

 

  1. Du kan skaffa ett sängbord där du även har förvaringsutrymme inbyggt. Med anledning av detta behöver du kanske inte lika många andra förvaringsmöbler eller förvaringslösningar i sovrummet, så utöver att fungera som ett rent sängbord kan ett sådant sängbord, förutsatt att det har tillräckligt med förvaringsutrymme förstås, även fylla en dubbel praktiskt funktion.
  2. Eftersom du kan förvara saker som kanske annars skulle spridas runt om i sovrummet kommer ett vettigt sängbord att hjälpa dig hålla sovrummet mer välorganiserat. Och organisation och prydlighet är som bekant för de flesta med mindre sovrum a och o, då röra endast tenderar att förstärka intrycket av att rummet är litet.

Alla sängbord som säljs är inte heller särskilt stora, så det finns många mindre modeller att välja mellan, om man inte har hur mycket plats över som helst för sängbordet. Givetvis bör du alltid se upp med att inte välja ett allt för stort sängbord om det är så att sovrummet är litet, och det kan även vara bra att tänka på att:

  • Välja ett sängbord i en ljusare färg, då detta passar bättre än mörka färger i mindre utrymmen och mindre rum.
  • Välja en mer luftig variant, t.ex. för att sängbordet har smala ben och lite utrymme undertill, istället för att ligga direkt på golvet, vilket ger ett mer massivt intryck.
  • Välja en variant med glas, om du alls tilltalas av denna ide, eftersom glas släpper igenom ljus, vilket alltid är bra för att lysa upp och lätta upp stämningen i mindre rum.