Sängar

Många tänker att de bara måste välja mellan praktiska och ganska tråkiga sängar när de ska köpa en ny säng, men så är det faktiskt inte. Alla sängar är nämligen inte bara ”vanliga” sängar, utan det finns faktiskt många mer originella varianter att välja på också, t.ex:

 

Himmelssängar

Dessa är otroligt romantiska och något som de flesta småflickor drömt om i något skede som unga, för de är perfekta för att skapa en lugn och privat miljö att sova i. Himmelssängar kan ha gardiner antingen bara uppå eller på alla sidorna eller bara på vissa av sidorna, beroende på vad man föredrar. En del använder sig även av myggnät på himmelssängar för att hålla mygg och andra insekter borta från sängen, något som kan vara svårt att åstadkomma med andra sängar.

 

Våningssängar

Perfekt för rum där man vill ha två sängar på minsta lilla yta, eftersom en våningssäng ju är två sängar på varandra. Tar upp minimalt med plats och är även roliga för barn, förutsatt att de gillar att klättra så klart!

Loftsängar

Dessa påminner om våningssängar på så vis att de lyfter upp sängen från golvet, men skiljer sig från våningssängar, eftersom de endast består av en enda säng, alltså inte två. Populära bland dem som är trångbodda eller behöver ha många möbler och prylar i ett och samma rum, eftersom de frigör golvyta.

 

Sängar i fransk stil

Har många romantiska detaljer och ofta även vadderade delar och är den mest romantiska sängtypen enligt många. Dock lite gammalmodig, men vill man skapa en lantlig look i fransk stil, är detta det givna valet!

 

Gjutjärnssängar

Har också en lite gammaldags och traditionell look, då detta var en mycket vanlig sängtyp förr. Kan målas och fås i mängder med olika färger och är ofta otroligt tåliga.

 

Dagbäddar

Har en säng inuti men kan göras om till soffor i klassisk stil (tänk kökssoffor) för att användas till annat under dagen om man vill det. En lite mer gammalmodig variant av bäddsoffan med andra ord, men till skillnad från moderna bäddsoffor, där bädd-delen ofta inte är så bekväm, är dagbäddar ofta otroligt bekväma att sova i.

Sängar med förvaring undertill

Perfekta för den som har ont om plats där hemma, och därför inte vill ha massvis med förvaringsmöbler i samma rum som sängen, eller för den som helt enkelt föredrar en mer minimalistisk inredningsstil, då dessa sängar kombinerar sängen och förvaringsmöbeln. Exakt hur mycket förvaringsutrymme man har plats med under sängen varierar dock lite, och det samma gäller även hur man kommer åt det som förvaras i sängen, så är man intresserad av detta alternativ lönar det sig att titta på flera olika sängar med förvaring i sig, för att hitta den säng som funkar bäst.

 

Utöver dessa sängar som vi nämnt finns det dock mängder med andra sängtyper att välja mellan också, så känner du att du inte vill skaffa dig en vanlig trist säng, kan det verkligen löna sig att leta efter andra mer ovanliga sängtyper också!