Reclinerfåtöljer

Att skaffa en reclinerfåtölj till hemmet är i många fall ett bra val, eftersom detta kan öka både komfort- och mysfaktorn där hemma rejält. Här kommer några tips som hjälper dig välja smart när du ska välja ut den reclinerfåtölj som du i slutändan köper:

 

Titta noga på storleken

Reclinerfåtöljer brukar nämligen vara större än vanliga fåtöljer och dessutom tar de förstås upp mer plats än vanliga fåtöljer när de öppnas upp. Det är därför alltid smart att ta reda på hur stor reclinerfåtöljen får lov att vara maximalt, för att den inte ska ta upp allt för mycket plats där hemma.

Tänk på vilken hand du vill styra fåtöljen med

De flesta reclinerfåtöljer är nämligen gjorda för högerhänta personer, men om du är vänsterhänt och gärna vill styra de olika funktionerna med din vänstra hand, går det att hitta särskilda reclinerfåtöljer för vänsterhänta också. Dessa kan dock vara lite svårare att hitta, så är detta en viktig faktor för dig, kom ihåg detta från början för att kunna leta upp just sådana varianter.

Fundera på vad du skulle vilja att fåtöljen var klätt i

Beroende på vad man har för vanor, behov och budget kan man nämligen välja mellan massvis av olika klädslar när man köper en billig reclinerfåtölj, från lyxigt läder till konstläder eller tyger, för att bara nämna några alternativ. Dessutom kan du förstås välja mellan massvis med olika färger och mönster. Vi rekommenderar att du tänker på utseendet i andra hand, och funktionaliteten i första hand, för glöm inte att olika material är olika svåra att rengöra, samt håller olika länge, för bästa långsiktiga investering.

 

Ha din egen storlek i åtanke

Samt andra personers storlek, om ni är flera som ska sitta i reclinerfåtöljen ni köper förstås. De flesta vanliga fåtöljer är nämligen designade för personer av normalstorlek, både vikt och längdmässigt, men är man väldigt liten eller väldigt stor kan man behöva en reclinerfåtölj som är särskilt anpassad för detta. Detta finns att få tag på, men var i så fall beredd på att du kommer att ha färre alternativ att välja mellan. Du kommer dock att sitta betydligt mer bekvämt om du väljer en reclinerfåtölj som passar just din storlek, så att lägga ned lite tid på att göra research kring detta rekommenderas verkligen, även om det tar lite mer tid.