Barbord

Barmöbler, dvs. barbord och barstolar, är väldigt populära idag, men många tycker att det är svårt att välja de rätta av dem, framför allt eftersom alla har olika smak, och dessutom kan ju barbord och de tillhörande stolarna användas på en rad olika sätt, från att skapa en liten arbetsplats i hemmet till att stå i köket. Därför kommer här några råd som vi hoppas ska hjälpa dig gallra mellan de många olika alternativ du har för barbord och stolar idag:

Välj en stil till att börja med

Vill du ha ett barbord i klassisk, brittisk barstil? Eller något mer modernt? Eller kanske något som ser lite shabby chic ut? Vet du detta, kommer du lättare att kunna känna igen de barbord och stolar som passar just den stil du vill ha.

Välj ett önskvärt material

Vissa vill ha så lättskötta material som möjligt, framför allt om det är troligt att man kommer att äta vid barbordet, medan andra tycker att utseendet på barbordet och därmed materialet det är tillverkat av är det viktigaste. Vet du vilket material du vill ha, kommer detta också att underlätta valprocessen.

Köp alla barmöbler du behöver samtidigt

Detta gör det nämligen lättare att veta med säkerhet att de ser bra ut tillsammans med även funkar bra tillsammans, och att du t.ex. har tillräckligt med utrymme för dina ben när du sitter på barstolarna. Vill du ha matchande skåp att ställa sprit eller glas eller något annat i, köp även detta samtidigt för att det inte ska bli allt för svårt att hitta detta i efterhand. Många väljer att köpa färdiga set där alla barmöbler man vill ha ingår, vilket kan vara ett bra alternativ om man vill göra det hela lättare för sig själv.

Mät platsen där du vill ställa ditt barbord och stolar ordentligt

Då vet du exakt hur mycket plats du har över och vad den önskvärda storleken är, vilket gör det betydligt lättare att välja bort vissa modeller och varianter av rent praktiska skäl.

Bekanta dig med utbudet hos många olika återförsäljare

Endast på så vis kan du nämligen veta vad som finns där ute och hitta de där riktiga pärlorna i möbelväg, som ser ut exakt som i dina dagdrömmar. Hittar du inte något som känns helt perfekt, fortsätt därför att leta, för ju fler olika återförsäljare och deras sortiment du kan bekanta dig med, desto bättre är det!