Balkongmöbler

Under den underbara svenska sommaren vill de flesta av oss vara utomhus så mycket som möjligt för att ta vara på ljus och värme. Vi inreder ute med trädgårdsmöbler, parasoll och prydnader för att kunna njuta på bästa sätt  av solen och den friska luften. Men, alla har ju inte en stor trädgård att inreda, utan får i bästa fall nöja sig med en balkong.

Skapa ditt eget sommarparadis

Hur gör man då för att skapa sitt sommarparadis? Många balkonger är så små och trånga, att man inte tror sig ha möjlighet att möblera vettigt för mer än en enda person, om ens det. Men, givetvis kan du skapa en mysig stämning och sköna sittplatser för två, eller kanske flera, trots att din balkong är ganska liten. Det som behövs för att få till plats för både en lugn frukost och trevlig samvaro med vänner på den lilla balkongen är planering och ett visst mått av fantasi. Det gäller helt enkelt att välja rätt möbler, och de rätta detaljerna, för just din balkong. Att försöka sig på den stora trädgårdsmöbeln på balkongen blir sällan lyckat, men istället finns det massor av balkongmöbler som är tillverkade just för att passa den lilla ytan. Med smart design kan du få ut mycket mer av den yta du har tillgänglig om du väljer särskilda balkongmöbler. Och det finns många olika riktigt genomtänkta möbler inom denna kategori.

En cafégrupp är ett exempel på balkongmöbler, som tar mycket liten plats i förhållande till den funktion de ger. På den lilla balkongen är det smart att möblera med flexibla möbler, som till exempel lätta stolar. Då kan du enkelt flytta om möblerna efter behov, och du kan ställa undan när du behöver plasten till annat. Därför kan det vara smart att välja möbler som går att fälla ihop, så att du kan skapa en flexibel lösning och förändra möbleringen efter behov. Har du en liten balkong som du trott var omöjlig att möblera och få en vettig funktion, ska du alltså inte ge upp. Tänk istället i lite andra banor, som mindre möbler och lite smartare lösningar. Mer än så behövs faktiskt inte för att skapa den perfekta balkongen. Och med en fungerande balkong får ditt hem ett extra rum under den varma årstiden.

Bara din fantasi som sätter gränsen

På en liten yta kan det vara bra om en möbel kan få flera funktioner, och här kan kreativitet och förmåga att tänka utanför ramarna ge fantastiska resultat. Det behöver inte vara svårare än att använda en pall både som bord och som sittplats. Det finns många möbler som också kan användas på olika sätt, och det är egentligen bara din fantasi som sätter gränsen. Ju större kreativitet och fantasi du har, desto mer kan du få ut av en liten yta på en trång balkong. Det finns många knep att få en liten yta att verka större, och det som fungerar inomhus fungerar också på balkongen. Titta på det stora utbudet av balkongmöbler och låt dig inspireras till att skapa dina drömmars uteplats.